Online İngilizce


Nedir Online İngilizce ?



Herhangi bir online eğitimden bahsedildiğinde kafamızda ilk şekillenen "uzaktan eğitim" dir. Bunun nedeni ise yıllardır kafamızda sadece iki tane öğrenim vardı; bunlardan biri "uzaktan eğitim" diğeri "örgün eğitim". Ancak online eğitim bunlardan tamamen farklıdır. Öncelikle uzakta olmanıza rağmen aslında kendi başınıza değilsinizdir, öğretmeniniz ile interaktif ortamda ya da canlı yayında ders yaparsınız. Ödevlerinizi online olarak internet üzerinde yaparsınız ve örgün eğitimin aksine öğretmeninize anında ulaştırırsınız ve daha hızlı cevap ve değerlendirme alırsınız. Online eğitimlerde elde edeceğiniz diğer avantajlar aşağıda sıralanmıştır.



1-) Kursa ya da okula ulaşırken harcadığınız zaman size kalır. Dersinize tam zamanında başlar vakit kaybetmezsiniz.



2-) Ders saatlerinizi ve günlerinizi kendiniz ayarlarsınız. Dersleriniz bire-bir özel ders olduğu için devamsızlıktan ötürü kaçıracağınız ders olmayacaktır.



3-) Kitaplarınız ve materyalleriniz evinize gönderilir.



4-) Dünyanın farklı yerlerinde konusunda uzman eğitmenlerden ders alma şansına sahip olursunuz. Amerika veya İngiltere'ye ders almaya giderek daha fazla para ve zaman harcamanıza gerek kalmaz.



5-) Kendi konforunuzu yaratırsınız. Evinizde kahvenizi içerek kısıtlanmadan nasıl isterseniz ve nasıl öğreniyorsanız öyle öğrenirsiniz. 



 



Nasıl Öğrenirim ?



Eğitmeniz ile kararlaştırdığınız gün ve saatte internet üzerinden dersinize başlarsınız. Çalışma ortamınıza göre; kulaklık-mikrofon seti ya da bilgisayarınızın dahili hoparlör ve mikrofonu ile ses iletişiminizi sağlar, bir web kamerası ile görüntülü iletişim kurarsınız. Bu işlemler sırasında sesli ve görüntülü iletişim işini dünya çapında en iyi yapan programı, yani Skype' ı kullanırsınız. ( Bkz. www.skype.com )



Derslerinizden önce sizlere yollanan Avrupa Dil Pasaportu'nuz rehberiniz, kitaplar ise derslerde kullanacağınız bir araçtır.



Eğer yurtdışından ders almıyorsanız tüm dil becerilerinizi ( Okuma, Yazma, Karşılıklı Konuşma, Üretimsel Konuşma ve Dinleme ) geliştirmeye yönelik bir program uygulanır. Ancak, derslerinizi Amerika veya İngiltere' den ana dili İngilizce olan bir öğretmenimiz ile yapıyorsanız, özellikle DinlemeKarşılıklı Konuşma veÜretimsel Konuşma üzerine bir eğitim alırsınız.



Bu nedenle, yurtdışı derslerine ( eğer seviyeniz uygunsa hemen ) ilk iki seviyeden sonra başlamanız (B1) doğrultusunda sizleri yönlendiririz.



» 3 Kişilik Gruplarda Öğretim Nasıl ?



3 Kişilik bir özel ders grubundan hiçbir farkı yoktur. Birebir derslere göre daha ekonomik ve daha etkileşimli bir programdır. Öğrenciler hem birbirlerini (Örneğin; bir kişi İstanbul' da, diğeri Antalya'da ve üçüncü kişi Kıbrıs'da olabilir) hem de öğretmenlerini aynı anda görür ve konuşurlar. Bu sistemde hiçbir kesinti ve kaliteden ödün vermemek için online özel ders stüdyolarımızda hem Skype Premium hem de geniş bant internet kullanılmaktadır.



Öğretmenlerim Kim ?



Amerikan Kültür Derneği® Online İngilizce Eğitim programlarında çalışan Türk ve Yabancı eğitmenlerin tamamı TESOL sertifikasına sahip ve online eğitim verme konusunda hizmetiçi eğitimlere katılmış deneyimli öğretmenlerden oluşmaktadır.



Yabancı eğitmenler konusunda en çok dikkat ettiğimiz nokta, İngilizce'yi ana dil olarak (native speaker) konuşuyor olmalarıdır. Unutmayınız ki, her İngiliz vatandaşı ya da her Amerikan vatandaşı İngilizce' yi iyi konuşuyor demek olmadığı gibi aynı zamanda her İngilizce'yi iyi konuşan kişi de İngilizce'yi iyi öğretir diye bir şey söz konusu olamaz. Özellikle bu iki kritere önem vermekteyiz.


Tümü

Ertuğrul Mah. Kızılay Cad. No: 7 Daire: 1-2 Süleymanpaşa / Tekirdağ
0 (282) 260 02 01
tekirdag@amerikankultur.org.tr
www.akdtekirdag.com ©
X