Hakkımızda

Amerikan Kültür Yabancı Dil Kursları, 1911 yılından beri ülkemizde faaliyet gösteren en büyük özel öğretim kurumlarından biridir. Türkiye'de ve dünyada 100’ü aşkın dil okulu, 20'nin üzerinde anaokulu ve 20'nin üzerinde etüt merkezleri vardır. Bu grubun bir üyesi olan Tekirdağ Amerikan Kültür, Tekirdağ'da 2010 yılından bu yana faaliyet göstermektedir. Kentin tam merkezinde, eski deyimle “Çarşı İçinde”,  tüm yabancı dil öğrenmek isteyenlere eğitim hizmeti vermektedir. Sektöründe pazar lideri konumunda bulunan  Tekirdağ Amerikan Kültür, yabancı dil öğrenim sistemini mevcut en modern ve en dinamik yöntemlere göre uygulamaktadır.

Bizi tercih sebebi kılan kurumsal niteliklerimizi özetleyecek olursak, İşimizi en doğru şekilde, hakkıyla ve gönülden sahiplenerek yaparız. Net sözler verir, verdiğimiz sözleri mutlaka yerine getiririz, sonuçlarını bildiririz. Kendimizi ve çalışma arkadaşlarımızı devamlı geliştiririz. Tüm ilişkilerimizde dürüst, şeffaf ve tutarlıyız.  

Misyonumuz

Tekirdağ Amerikan Kültür’ün misyonu, yabancı dil öğrenimini modası geçmiş tozlu kalıplardan çıkarıp bugün bütün dünyada kabul gören “amaca yönelik” şekilde yeniden konumlamaktır. Bunu yaparken, olmazsa olmaz dil bilgisi ve kelime bilgisini daha aktif, canlı ve daha eğlenceli bir biçimde sunarken aynı zamanda bugüne kadar geleneksel yöntemlerde çok eksik kalmış olan konuşma becerilerini de geliştirmek misyonumuzu tamamlayan en önemli öğedir. Misyonumuz özetle, “anlıyorum ama konuşamıyorum” efsanesine bir son vermektir.

Vizyonumuz

Bilgi ve teknoloji çağının hüküm sürdüğü günümüzde yabancı dil öğrenimi için kullanılan yöntemlerin de çağa uygun olması gerekir. Tekirdağ Amerikan Kültür, diğer tüm Amerikan Kültür Dil Okullarında olduğu gibi öğrenim sistemini Avrupa Dil Portfolyosunun kriterlerine uygun bir biçimde düzenlemektedir. Bu portfolyo modern yabancı dil öğrenimini okuma, dinleme, yazma, karşılıklı konuşma ve sözlü anlatım şeklinde belirlenen 5 beceriye göre 6 değişik (A1, A2,Temel Kullanıcı; B1, B2, Bağımsız Kullanıcı; C1, C2, Yetkin Kullanıcı) düzeyde geliştirmeye yöneliktir.

Ertuğrul Mah. Kızılay Cad. No: 7 Daire: 1-2 Süleymanpaşa / Tekirdağ
0 (282) 260 02 01
tekirdag@amerikankultur.org.tr
www.akdtekirdag.com ©
X